Keynote speakers

 

madistiik

Madis Tiik

Taito2017-konferenssin pääluennoitsijana on virolainen tekniikan tohtori ja yleislääkäri Madis Tiik. Hän on toiminut keväästä 2012 lähtien Sitran vanhempana neuvonantajana. Aiemmin hän oli Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen erikoisasiantuntijana työryhmässä, joka laati EU-komissiolle raportin sähköisten terveydenhuoltopalvelujen eli e-healthin tulevaisuudesta. Vuonna 2014 hän aloitti stipendiaattivuoden Scripps-tutkimusinstituutissa Yhdysvalloissa toiveenaan perustaa virtuaaliklinikka.

Sparraajana Tiik puhuu ketteryyden, rohkeuden ja päättäväisyyden puolesta. Hän kutsuu itseään tulkiksi ihmisten ja teknologian välillä. Hänen muukaansa ihmiset voisivat varsin hyvin hoitaa terveyttään älypuhelinten, pilvipalvelujen ja henkilökohtaisten terveystilien avulla.

Madis Tiik työskentelee Suomessa 2-3 päivänä viikossa. Hän luennoi konferensseissa ja seminaareissa eri puolilla maailmaa. Tiik pitää lääkärinvastaanottoa Vormsin saarella Hiidenmaan edustalla ja on paikalla yhtenä päivänä viikossa. Päivittäin paikalla on sairaanhoitaja, joka ottaa näytteitä, tekee mittauksia ja lataa tiedot Tiikille mobiiliteknologiaa hyödyntäen. Viestintä tapahtuu puhelimen, Skypen ja Facebookin välityksellä.

Madis Tiik on lisäksi kuuden lapsen isä, lammasfarmari ja intohimoinen maastojuoksija.

 

JW

Jan Wikgren

Toinen konferenssin pääpuhujista on psykologi Jan Wikgren. Hän on yliopistonlehtori Jyväskylän yliopiston Psykologian laitoksella ja Monitieteisessä aivotutkimuskeskuksessa. Peruskoulutukseltaan hän on psykologi ja hänellä on tutkinto myös kognitiotieteessä. Hän on käyttäytymisneurotieteen dosentti ja tutkimuksessaan keskittynyt oppimisen ja muistin hermostolliseen perustaan. Jan Wikgrenin varhainen tutkijanura on keskittynyt muistijäljen syntymisen neurofysiologiseen tutkimukseen ja viime vuosina hän on ollut mukana monitieteisessä tutkimusryhmässä, jossa selvitetään mm. liikunnan vaikutuksia aivojen toimintaan ja oppimiseen.